Sandra Stoffels

Sandra Stoffels is werelddocent

“The sea, once it casts its spell, holds one in its net of wonder FOREVER”

Jacques Cousteau

Hallo mijn naam is Sandra Stoffels, sociaal werker van beroep met een  passie en hobby voor diepzeeduiken. Ik kan mij het moment nog goed herinneren toen ik mijn eerste duik in de Rode Zee maakte en de koralen van de riffen van Umm Gamar zag. Ineens was ik terug in mijn kindertijd, kijkend naar de series van Jacques Cousteau, dromend om ooit dat moois eens met eigen ogen mogen zien. Mijn kinderdroom werd werkelijkheid!

Ruim 15 jaar heb ik samen met mijn man, die tevens duikinstructeur is, op de meest bijzondere plekken in de wereld mogen duiken. Bijzondere ontmoetingen met dolfijnen, haaien, mantaroggen, schildpadden en de meest vreemde creaties die de onderwaterwereld te bieden heeft. De wereld wordt 3 keer zo groot zeggen wij altijd. Telkens verbaas ik mij over de schoonheid van de onderwaterwereld maar heb de oceanen in de loop der jaren ook zien veranderen en weet hoe kwetsbaar het onderwaterleven is. Mijn missie is een stukje bewustzijn creëren bij mensen maar vooral ook bij onze jongste generatie.

In mijn lessen vertel ik de kinderen over de basisvaardigheden die je nodig hebt om te kunnen duiken. Laat ze een duikuitrusting zien, leer hen spelenderwijs iets over de duiksignalen, kompasgebruik, visherkenning en marine biologie.

Tijdens de les neem ik ze graag mee naar deze wonderlijke onderwaterwereld, deel mijn kennis, laat ze graag verbazen en hoop ze te inspireren.  En wie weet droomt er straks een kind van om dit alles ooit met eigen ogen te willen zien!

Tot snel
Sandra Stoffels

Sandra Stoffels
Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Veel plezier met lezen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.