Sandra Kort

Mijn naam is Sandra Kort, ik ben Werelddocent en Kunstenaar. In mijn lessen vind ik het belangrijk dat kinderen creatief bezig zijn en plezier hebben. In elke les behandel ik een kunstenaar met een bijzonder verhaal en die mij erg inspireert in mijn eigen kunst. We bespreken deze kunstenaar spelenderwijs door verschillende manieren van kijken naar kunst. Vervolgens gaan de kinderen zelf aan de slag met een opdracht, waarin genoeg vrijheid is om het hun eigen te maken. Als docent vind ik het altijd verrassend om te zien wat de kinderen creëren.

Sandra Kort
Sandra bij haar eigen kunstwerk

Nadat ik de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan academie Minerva heb afgerond, ben ik begonnen met mijn bedrijf Studio Crossandra. Ik geef creatieve workshops, maak kunst voor anderen en sta op kunstmarkten. Ik ben een kunstenaar met een passie voor schilderen en fotografie. Inspiratie wordt gehaald uit mijn eigen omgeving. Fascinerend vind ik de verandering in seizoenen, variatie in planten en bloemen en de schaduwen die ontstaan wanneer de zon schijnt door de bomen. Regelmatig ga ik op de fiets met mijn camera en tekenblok op onderzoek uit, vervolgens worden deze foto’s en tekeningen gebruikt voor het maken van een schilderij. Mijn kunstwerken bestaan uit verschillende patronen en verrassende kleuren die niet natuurgetrouw hoeven te zijn, maar geschilderd worden vanuit de emotie.

Met mijn kunst heb ik als boodschap: laat je verwonderen door de natuur om je heen, heb een frisse blik op de wereld en sta open voor alles wat je ziet. Dit wil ik ook meegeven in de les. Ik wil ervoor zorgen dat het een onvergetelijke en leerzame dag wordt vol van creativiteit.

Sandra Kort is werelddocent bij onderwijsbureau Semko.


Zijn er mogelijkheden dat iemand met je meekijkt en meedenkt en dat alles op een ontwikkelmanier. Wij zeggen dat het kan en we doen het ook. We hebben verschillende vormen van coachen. Voor zowel leerkrachten, intern begeleiders en directeuren. Coachen om te groeien!