Roy Schultze

Hallo mijn naam is Roy Schultze en ik heb 35 jaar gewerkt bij defensie. Eerst als dienstplichtig militair bij de landmacht en later bij de luchtmacht. In mijn 35 dienstjaren heb ik uitzendingen en oefeningen  meegemaakt, op beleidsniveau heb ik gezien hoe de politiek zijn uitwerking heeft op hoe defensie wordt vormgegeven.  Ik wil de kinderen meenemen in de wereld van defensie en wat het betekent om in een veilige wereld te leven.

We vinden het in Nederland  vanzelfsprekend om dagelijks ons ‘ding’ te kunnen doen maar er zijn natuurlijk heel veel landen in de wereld waar dit niet zo is. Gebieden op aarde waar je moet uitkijken en oppassen op de dingen die je denkt en doet. Gelukkig leven we in Nederland in vrijheid. Maar wie zorgt voor die vrijheid en hoe zorgen we ervoor dat dit zo blijft. Welke rol speelt defensie hierin en hoe zorgt zij ervoor dat we in vrijheid kunnen blijven leven en ons ‘ding’ doen.

Ik neem de kinderen mee in de wereld van defensie en laat hen kennis maken met de vier krijgsmachtdelen van landmacht, luchtmacht, marine en marechaussee. Met veel plaatjes, films, spullen van defensie en een quiz komt de kennismaking tot leven. Verder zal ik hen meenemen in mijn eigen ervaringen opgedaan tijdens uitzendingen en missies. Op een speelse manier laat ik hen nadenken over vrede en veiligheid door interactief met hun aan de slag te gaan in een spel van vragen en antwoorden.

Aan het eind van de dag zullen ze met een rugzak vol aan kennis over vrede en veiligheid naar huis gaan!

Tot snel
Roy Schultze

Roy Schultze

Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.