Roelof Adema

Roelof Adema is werelddocent bakker

Hallo iedereen, mijn naam is Roelof Adema,  ik heb meer dan 20 jaar ervaring als bakker. Op dit moment werk ik in het onderwijs als onderwijsassistent, omdat ik veel voldoening haal om met jongere mensen te werken.  Als werelddocent heb ik eindelijk de kans om deze beide werelden te verenigen, zodat ik mijn passie voor het bakkersvak kan delen met kinderen die nog aan het begin van hun carrière staan.

Veel mensen kennen het bakkersvak voornamelijk van programma’s zoals heel Holland bakt, maar wat gebeurt er nu echt in een bakkerij? Veel mensen komen alleen in de bakkerswinkel, maar hoe komen al die producten nu in de winkel, wat gebeurt er nu feitelijk achter de schermen?  Daar wil ik kinderen graag in meenemen, in een ontdekkingsreis naar wat een bakker nu precies doet en waarom het bakkersvak nooit verveeld en dat  brood bijvoorbeeld een levend product is.

Ik heb gewerkt in verschillende ambachtelijke gemengde bakkerijen (brood/banket), in een franchise bakkerij (Bakker Bart),  daarna ben ik ondernemer geweest met een Bakker Bart en heb ik nog een uitstapje naar de industriële bakkerij gemaakt.

Het laten kennis maken met mijn vakgebied om mijn enthousiasme met anderen te delen, dat is wat mij aanspreekt. Ik noem het met hoofd, hart en handen werken, die unieke combinatie maakt mijn vak zo mooi. Een mooi product maken van slechts bloem, water, gist en zout, daar wil ik leerlingen mee bekend maken wat voor voldoening dat geeft. Als laatste wil ik de klas  willen laten ervaren hoe mooi  en hoe lekker het bakkersvak is.

Roelof Adema

Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Veel plezier met lezen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.