Roelf van Foeken

Roelf van Foeken is werelddocent. Aardrijkskunde brengt de wereld in de klas. Door met de leerlingen te praten over alle ervaringen die we gehad hebben op het gebied van reizen wordt de nieuwsgierigheid geprikkeld. We gaan in de ochtend dan ook veel praten over de wereld en ik ga uitleg geven over de aarde, klimaten, werelddelen en nog veel meer!

Als de leerlingen inspiratie opgedaan hebben mogen ze keuze maken voor een ‘droombestemming’. Deze droombestemming mag natuurlijk overal ter wereld zijn. Van Belgie tot China. De leerlingen mogen alles wat ze willen en kunnen vinden over de bestemming kwijt in een mooie PowerPoint, Prezi, Poster op papier etc. Ook hierin mogen ze zelf keuzes maken. Een paar begrippen die ze in de ochtend geleerd hebben, moeten er wel in. Hierbij kun je denken aan weer, klimaat, natuur, cultuur, tijdzone, geschiedenis, bezienswaardigheden.

Naast de instructie en het maken van een mooi werkstuk, zullen we ons ook gaan bezighouden met bekijken van filmpjes, doen we spelletjes die te maken hebben met aardrijkskunde en krijgen de leerlingen een topografie werkblad.

Tot snel
Roelf van Foeken

Roelf van Foeken

Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Veel plezier met lezen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.