Reinoud Weiland

Mijn naam is Reinoud Weiland. Vroeger, toen ik zelf nog op de basisschool zat, wilde ik politieman of meester worden. Die laatste droom heb ik lange tijd voor me uitgeschoven, maar als werelddocent bij Semko is dat nu beide gelukt. In het dagelijks leven werk ik namelijk als brigadier bij de politie in het basisteam Sneek. Na het afronden van mijn studie Integrale Veiligheid aan de NHL/Stenden Hogeschool, ben ik in 2017 begonnen als diender.

Ik zou het iedereen gunnen om een keer in de schoenen te staan van een politieman of -vrouw. De afwisseling, actie, spanning in mijn baan en de voldoening die je krijgt om voor mensen in noodsituaties soms écht het verschil te kunnen maken, geeft een enorme kik. Met passie en trots vertel ik dan ook graag over mijn vak. Natuurlijk ook over de minder leuke dingen, die het leven soms tekenen.

Ik ben er van overtuigd dat de Nederlandse politie een afspiegeling is van onze maatschappij, waar zo ontzettend veel over valt te vertellen. Dat doe ik dan ook graag tijdens mijn lessen. Niet alleen het politiewerk overigens, maar ook over veiligheid in bredere zin. Online veiligheid bijvoorbeeld, actueler dan ooit, of terrorisme en radicalisering, veiligheid tijdens een pandemie en veiligheid thuis, op de sportclub en op school. Veiligheid is voor een groot deel van jezelf en daarmee voor iedereen verschillend: hoe veilig voel je je eigenlijk? Feitelijk zijn we nog nooit zo veilig geweest als nu en tegelijkertijd hebben we ons over het algemeen nog nooit zo onveilig gevoeld. Hoe kan dat?

Genoeg lesmateriaal om mee aan de slag te gaan en kinderen een boeiende dag te bezorgen die in het teken staat van de politie, het boegbeeld van veiligheid in Nederland, en de grote, indrukwekkende wereld daar omheen.

Groetnis,
Reinoud Weiland

Reinoud Weiland

Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Veel plezier met lezen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.