Mo Brak, werelddocent

Ik geef al meer dan 20 jaar les aan kinderen en volwassenen in circus en theatertechnieken. Samen met mijn partner heb ik de enige Circusvakopleiding in Nederland opgericht.

Dankzij ons zijn er nu 2 HBO Circusopleidingen in Nederland.
Daarvoor heb ik gewerkt als acrobaat en jongleur in diverse circussen in- en buiten Europa. Ik heb van kinds af aan voor het publiek gestaan, met cabaret, als zangeres van een Rock & Roll band, met straattheater en  sommige scholen kennen mij nog van mijn circustheatervoorstelling “Topsy Turvy” en de vele schoolprojecten met het thema circus.

Mo Brak
Mo Brak

Ik ben wat men noemt een “Wereldburger” en vind het super leuk om kinderen te vertellen over het circus, hen filmpjes te laten zien, circusmuziek te laten horen en te laten ervaren wat je zoal kunt leren op een Circusschool. Hoe wordt je clown of spreekstalmeester? Hoe lang moet een acrobaat oefenen voordat hij in een circus mag optreden? Hoe gaan artiestenkinderen naar school? Hoe leerde je vroeger het circusvak?

Ik kan kinderen veel kleine technieken leren zoals diabolo, jongleren, Chinese bordjes, hulahoop, etc. oftewel de fijne motoriek, maar ook op het gebied van theater en performance. Dat het thema inspireert zie ik aan de dikke map met prachtige kindertekeningen die ik vaak van hen krijg na één van mijn workshops en natuurlijk zorgvuldig bewaar.

Circus en theater spreken tot de verbeelding en kinderen vinden mijn lessen meestal veel te kort!

Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.

U kunt lid worden van onderwijsbureau Semko. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Wie zijn de mensen achter semko? Wij zijn gemêleerd gezelschap van leerkrachten tot directeuren en van intern begeleiders tot orthopedagogen. We schrijven blogs en maken producten daarnaast geven we cursussen en teamscholingen. We willen graag het onderwijs een beetje mooier maken. Doe je mee?