Mirjam van der Klei

Mijn naam is Mirjam van der Klei.  Na 20 jaar gewerkt te hebben in het speciaal basisonderwijs als leerkracht, inter begeleider en beeldcoach (video interactie begeleider) werk ik nu sinds een jaar in het basisonderwijs als intern begeleider en beeldcoach. Mijn ervaring in het speciaal basisonderwijs komt goed van pas wat betreft het passend onderwijs. Belangrijk hierin vind ik het samen kijken ‘achter het gedrag’ van de leerlingen.

Mirjam van der Klei

Wat je denkt dat je ziet is meer wat je denkt dan wat je ziet…

Voor Semko coach ik (startende) leerkrachten en/of leerlingen met behulp van video beelden. Beeldcoaching (voorheen S-VIB) is een zeer krachtige vorm van coaching. In de beelden is goed te zien wie je bent als leraar en hoe leerlingen op je reageren (interactie). Dit zorgt voor betere afstemming op de leerlingen (klassenmanagement en didactiek). 
Bij Beeldcoaching gaat het vooral om het gesprek over het beeld. Ik coach graag kracht- en oplossingsgericht. ‘Meer doen van wat werkt’ en je eigen kwaliteiten zijn het startpunt voor verdere ontwikkeling.

Mirjam van der Klei is betrokken bij de volgende activiteiten van Semko:


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Veel plezier met lezen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.