Mirjam van der Klei
Mirjam van der Klei

Mijn naam is Mirjam van der Klei.  Na 20 jaar gewerkt te hebben in het speciaal basisonderwijs als leerkracht, inter begeleider en beeldcoach (video interactie begeleider) werk ik nu sinds een jaar in het basisonderwijs als intern begeleider en beeldcoach. Mijn ervaring in het speciaal basisonderwijs komt goed van pas wat betreft het passend onderwijs. Belangrijk hierin vind ik het samen kijken ‘achter het gedrag’ van de leerlingen.

Wat je denkt dat je ziet is meer wat je denkt dan wat je ziet…

Voor Semko coach ik (startende) leerkrachten en/of leerlingen met behulp van video beelden. Beeldcoaching (voorheen S-VIB) is een zeer krachtige vorm van coaching. In de beelden is goed te zien wie je bent als leraar en hoe leerlingen op je reageren (interactie). Dit zorgt voor betere afstemming op de leerlingen (klassenmanagement en didactiek). 
Bij Beeldcoaching gaat het vooral om het gesprek over het beeld. Ik coach graag kracht- en oplossingsgericht. ‘Meer doen van wat werkt’ en je eigen kwaliteiten zijn het startpunt voor verdere ontwikkeling.

Miriam van der Klei is onze video interactie coach.


Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.

Leerkrachten kunnen zich ook individueel inschrijven. Dit kan door cursussen te volgen. Klik hier voor het gehele cursus aanbod.