Mirjam de With

Mirjam de With

Film en televisie regisseur is het beroep van Mirjam. Ze heeft in Leeuwarden gestudeerd en op het Sint Lukas in Brussel. Mirjam woont in Amsterdam en in Rohel.

Mirjam heeft onder andere HEEN EN WEER DAG (2010) en de kind en kleur MINA MOES (2011) geregisseerd. Deze laatste film won de Cinekid Kinderkast publieksprijs en meerdere eerste prijzen op internationale festivals. Haar One Night Stand BALLAST (2012) ontving lovende recensies en had hoge kijkcijfers.De door haar bedachte en geregisseerde 10-delige dramaserie DE KEET (2014) is inmiddels al drie maal uitgezonden. Mirjams 90-minuten televisiefilm OP DE DIJK (2016) won best fiction film in Florence en was de nominatie voor de Prix Europa.

Haar romantische komedie telefilm GET LOST! (2017) is inmiddels verkocht aan meerdere landen. In februari werd haar in Zweden gedraaide telefilm TAIKI uitgezonden op NPO3.

Mirjam als werelddocent

Mirjam neemt de kinderen mee in de wereld van film. Hoe wordt een film gemaakt? Wat is echt en wat is nep? De filmwereld is vol met trucjes om het op beeld echt te laten lijken. Tijdens de dag gaan de kinderen aan de slag met onder andere een stop motion film. Mirjam is werelddocent voor de groepen 4 tot 8. Mirjam woont in Amsterdam maar ook in Rohel. Ze is beschikbaar wanneer ze in Fryslân is.

Mirjam de With

Mirjam de With is werelddocent bij onderwijsbureau Semko. Haar dagelijkse beroep is televisiefilm regisseur.Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Veel plezier met lezen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.