Mirjam de With werd in 1982 geboren in Joure. Ze behaalde een Bachelor in Audio Visuele Communicatie (NHL) voordat ze aan een studie op de Nederlandse Film en Televisie Academie begon. Na het behalen van haar propedeuse aan deze opleiding stapte Mirjam over op het Sint Lukas in Brussel, waar zij onder andere BEESTJES en GAME OVER regisseerde. In 2007 behaalde Mirjam hier haar Master met de Friese film DE EIN FAN ‘E WRÂLD.

Tegenwoordig woont Mirjam weer in Amsterdam, waar zij onder meer de NTR kort! HEEN EN WEER DAG (2010) en de kind en kleur MINA MOES (2011) regisseerde. Deze laatste film won oa de Cinekid Kinderkast publieksprijs en meerdere eerste prijzen op internationale festivals. Haar One Night Stand BALLAST (2012) ontving lovende recensies en had hoge kijkcijfers.De door haar bedachte en geregisseerde 10-delige dramaserie DE KEET (2014) is inmiddels al drie maal uitgezonden. Mirjams 90-minuten televisiefilm OP DE DIJK (2016) won best fiction film in Florence en was de nominatie voor de Prix Europa.

Haar romantische komedie telefilm GET LOST! (2017) is inmiddels verkocht aan meerdere landen. In februari werd haar in Zweden gedraaide telefilm TAIKI uitgezonden op NPO3.

Mirjam als werelddocent

Mirjam neemt de kinderen mee in de wereld van film. Hoe wordt een film gemaakt? Wat is echt en wat is nep. De filmwereld is vol met trucjes om het op beeld echt te laten lijken. Tijdens de dag gaan de kinderen aan de slag met onder andere een stop motion film. Mirjam is werelddocent voor de groepen 4 tot 8. Mirjam woont in Amsterdam maar ook in Rohel. Ze is beschikbaar wanneer ze in Fryslân is.

Mirjam de With in actie als regisseur
Mirjam de With

Mirjam de With is werelddocent bij onderwijsbureau Semko. Haar dagelijkse beroep is televisiefilm regisseur.