Ik ben Mettelina Baarda – Kuiper (1965), getrouwd en moeder van een prachtig en fijn stel kinderen. Ik ben academisch coach/ counselor en heb mij gespecialiseerd als rouwtherapeut en in verlies- en rouwbegeleiding. Daarnaast heb ik ervaring opgebouwd op het gebied van “schoolgaande jeugd in en na echtscheidingssituaties”.

Onderwerp echtscheiding

Ik geef workshops over het onderwerp echtscheiding. Elke leerkracht hoort kennis te hebben over dit onderwerp. In elk klas is er wel een kind die ongewild in een scheidingssituatie terecht komt. Het is mijn missie om het onderwerp voor het voetlicht te brengen.

Ik geef scholing/ workshops aan teams: Hoe om te gaan met scheiding.

Onderwerp rouwverwerking

Naast het onderwerp echtscheiding geef ik ook een workshop voor Semko met als onderwerp rouwverwerking. Veel kinderen maken in hun jonge leventjes al verliezen mee. Het meest ingrijpende verlies dat we ons voor hen kunnen voorstellen is het verlies van een geliefd persoon: een vader, moeder, broertje of zusje, opa of oma, iemand uit de eigen omgeving. Het komt vaker voor dan je zou hopen. Mijn missie is om kennis over dit onderwerp te verspreiden in het onderwijs.

Mettelina Baarda
Mettelina Baarda

Wilt u contact met Mettelina dan kan door het contactformulier in te vullen.


Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.

U kunt lid worden van onderwijsbureau Semko. Klik op de afbeelding voor meer informatie.