Mettelina Baarda is rouwtherapeut

Ik ben Mettelina Baarda – Kuiper (1965), getrouwd en moeder van een prachtig en fijn stel kinderen. Ik ben academisch coach/ counselor en heb mij gespecialiseerd als rouwtherapeut en in verlies- en rouwbegeleiding. Daarnaast heb ik ervaring opgebouwd op het gebied van “schoolgaande jeugd in en na echtscheidingssituaties”.

Onderwerp echtscheiding

Ik geef workshops over het onderwerp echtscheiding. Elke leerkracht hoort kennis te hebben over dit onderwerp. In elk klas is er wel een kind die ongewild in een scheidingssituatie terecht komt. Het is mijn missie om het onderwerp voor het voetlicht te brengen.

Ik geef scholing/ workshops aan teams: Hoe om te gaan met scheiding.

Onderwerp rouwverwerking

Naast het onderwerp echtscheiding geef ik ook een workshop voor Semko met als onderwerp rouwverwerking. Veel kinderen maken in hun jonge leventjes al verliezen mee. Het meest ingrijpende verlies dat we ons voor hen kunnen voorstellen is het verlies van een geliefd persoon: een vader, moeder, broertje of zusje, opa of oma, iemand uit de eigen omgeving. Het komt vaker voor dan je zou hopen. Mijn missie is om kennis over dit onderwerp te verspreiden in het onderwijs.


Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen. Mettelina Baarda geeft teamscholingen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.