Merijn van Veen

Ik ben Merijn van Veen. Niks is mooier dan iets te maken. Een idee wat in je hoofd ontstaat en wat je door middel van allerlei verschillende technieken, materialen en gereedschap tot werkelijkheid kan maken. Een process wat ik bijna elke week wel eens doorloop, in mijn werk en in mijn hobby´s of gewoon thuis.

Ik ben Merijn van Veen en ik werk al jaren in de erfgoedsector, als adviseur en als museum educator in het Fries Scheepvaart Museum. Ik ben een echte ´maker´ zoals ze dat noemen. Ik ontwikkel graag nieuwe educatieve programma´s voor het primair onderwijs. Bij mijzelf in het museum maar af en toe ook bij andere organisaties.

Een van de tools die ik graag gebruik om dingen te maken is de 3D printer. Een apparaat waarmee de mogelijkheden eindeloos zijn en waar ik mijn passie in heb gevonden. Als werelddocent neem ik de kinderen mee in de wereld van 3D ontwerpen en 3D printen en gaan we onder andere aan de slag met een 3D printer en 3D pennen.

Merijn van Veen
Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.