Mendel bij de Leij

Mendel bij de Leij

Mijn naam is Mendel bij de Leij, 31 jaar, geboren in Heerenveen en ben (al 20 jaar) gitarist in hart en nieren. 

Ik woon in Beetsterzwaag waar ik naast het maken van muziek ook veel muziek van andere artiesten mix en master in mijn studio. 

Ik studeerde aan de Hanze Hogeschool in Leeuwarden aan de Academie voor Popcultuur en behaalde mijn bachelor als componist in 2015. 

Mendel bij de Leij

Ik heb 7 jaar lang getoerd met mijn band over de gehele wereld: van Europa tot Japan, en van de VS tot Nieuw-Zeeland en Australië. Deze ervaring heeft mij verrijkt tot de persoon die ik ben en zorgt voor een mooi verhaal.

Muziek is voor mij een essentieel iets. Waar het feitelijk enkel lucht trillingen zijn, heeft het voor mij een diepere betekenis: Ik kan er mensen blij mee maken, mensen ontroeren maar ook ermee mensen laten lachen.

Ik ben breed ingesteld als muzikant, heb een liefde voor klassiek, blues, rock, metal en jazz. 

En waar ik vroeger als doel had om zo snel mogelijk te kunnen spelen als Paganini, ligt de focus nu meer op melodieën en emoties.

Al deze kennis en ervaring deel ik dan ook graag met kinderen, want inspiratie is het begin van creatie. 

Gemaakt door Mendel bij de Leij

Mendel bij de Leij is werelddocent bij onderwijsbureau Semko.


Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Veel plezier met lezen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.