Martijn Smit

Al jarenlang zwerf ik over de wereld als reisleider! Met uiteenlopende groepen ontdekken we wat er nog ontdekt kan worden. Men vraagt mij wel eens: “Wordt het nooit saai?” En dan antwoord ik: “Nee, want iedere reis is uniek. Iedere bestemming is anders, maar ook iedere groep is anders. Dit geldt uiteraard ook voor groepen met leerlingen. Aangezien interesses alle kanten op gaan, wordt iedere reis die we samen maken een uniek avontuur. Mijn werk als reisleider combineer ik met een baan in het MBO-onderwijs Travel & Hospitality. Dit geeft mij de gelegenheid mijn ervaringen te delen met jongeren.   

In Egypte is het voor mij, Martijn Smit, begonnen als reisleider. Een land dat uniek is qua geschiedenis en vrijwel iedereen tot de verbeelding spreekt. En op deze verbeelding is door te borduren. Ieder kind weet wat een piramide is en kan vaak ook wel een aantal Egyptische goden of zelfs farao’s. Uiteraard is dit allemaal te zien in Egypte, maar hoe gaaf zou het zijn wanneer je ook op school de Egyptische cultuur kunt ervaren. Ik neem de leerlingen dan ook mee door de mysteriën van het Oude Egypte aan de hand van verhalen, knutselwerk, presentatie en uiteindelijk bouwen ons eigen Egyptisch museum in de klas. Kortom wil je de leerlingen een ‘wereld’ ervaring geven, dan neem ik hen graag mee naar het land van de farao’s.

Martijn Smit
Martijn Smit
Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.

U kunt lid worden van onderwijsbureau Semko. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Hoe krijg jij een werelddocent in de school? Heel simpel stuur een mail naar info@semko.nl of bel naar 06-29234861. Het is laagdrempelig en handig. We communiceren snel en efficiënt. Probeer maar eens uit 😉