Margreet Jongsma

Ik ben Margreet Jongsma. Ik geef al heel erg lang beeldende vorming op verschillende scholen.  Van huis uit ben ik 1ste graads docent Textiele Vormgeving en kunstgeschiedenis, maar later heb ik daar op de Walstraat in Groningen veel andere handvaardige technieken aan toegevoegd.

Wat breng ik in mijn workshops? Ik leer je om op en hele creatieve manier tot een beeld te komen, dat kan zijn met textiel, papier en lijm, maar kan ook met hout en metaal. Geef dit nog een likje verf en de toeschouwer kan niet meer ontraadselen hoe je dit nou hebt kunnen maken. Dat is mijn kracht!

 Willen jullie dit eens op school proberen? Dan kom ik graag met mijn kratjes met creatieve materialen die uitdagen tot het maken van een eigen object.

Sinds kort woon ik in Warns, wat een prachtige omgeving!   Inspiratie genoeg hier in het bos en aan de kust. Veel van wat ik op de grond zie liggen neem ik mee naar huis,waar het volgende creatieve object mee gemaakt kan worden.

Margreet Jongsma
Margreet Jongsma

Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.

U kunt lid worden van onderwijsbureau Semko. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Teksten zijn op die site blijvend.