Margreet Jongsma is werelddocent

Margreet Jongsma

Ik ben Margreet Jongsma. Ik geef al heel erg lang beeldende vorming op verschillende scholen.  Van huis uit ben ik 1ste graads docent Textiele Vormgeving en kunstgeschiedenis, maar later heb ik daar op de Walstraat in Groningen veel andere handvaardige technieken aan toegevoegd.

Wat breng ik in mijn workshops? Ik leer je om op en hele creatieve manier tot een beeld te komen, dat kan zijn met textiel, papier en lijm, maar kan ook met hout en metaal. Geef dit nog een likje verf en de toeschouwer kan niet meer ontraadselen hoe je dit nou hebt kunnen maken. Dat is mijn kracht!

 Willen jullie dit eens op school proberen? Dan kom ik graag met mijn kratjes met creatieve materialen die uitdagen tot het maken van een eigen object.

Sinds kort woon ik in Warns, wat een prachtige omgeving!   Inspiratie genoeg hier in het bos en aan de kust. Veel van wat ik op de grond zie liggen neem ik mee naar huis, waar het volgende creatieve object mee gemaakt kan worden.

Margreet Jongsma

Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Veel plezier met lezen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.