Ik ben Marco Keyzer en ik ben 54 jaar oud. Ik kom uit Amsterdam maar woon in Sleat. Ik ben fotograaf van beroep en dat ben ik al 40 jaar. . Zoals ik mij ga voorstellen wanneer ik voor de groep sta.

Toen ik jullie leeftijd was, zo ongeveer 12 jaar was mijn hobby al fotograferen. Ik vroeg toen vaak aan mijn vader of ik met zijn camera foto’s mocht maken. Fotografie werd mijn grootte hobby en wilde toen al fotograaf worden.

Maar ik moest eerst mijn school afmaken, en toen mijn diploma had gehaald kon ik bij de krant gaan werken als leerling fotograaf.

Marco Keyzer is werelddocent bij Semko
Marco Keyzer

Ik heb 3 jaar bij de krant gewerkt, eerst als leerling en later als echte fotograaf. Toen ik bij de krant werkte ging ik vaak op mijn brommer de stad in om branden en ongelukken te fotograferen. Deze foto’s kwamen dan de volgende dag in de krant.

Nu werk ik nog steeds voor verschillende kranten en maak ik vaak foto’s voor de kranten in Friesland en Groningen. Jullie kennen allemaal vast wel de Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden.

Voor deze kranten maak ik vaak portret foto’s van artiesten en sporters maar ook van  gewoon leuke mensen die een mooi verhaal te vertellen hebben.

Marco is werelddocent bij onderwijsbureau Semko.


Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.

U kunt lid worden van onderwijsbureau Semko. Klik op de afbeelding voor meer informatie.