Klaske Meester

Als je naam (juf) Klaske Meester is, kun je bijna niet anders dan voor de klas staan. Semko staat voor passie in het onderwijs en het maakt mij grutsk om al een aantal jaar voor dit onderwijsbureau te mogen werken.  Wat mijn missie is? De wereld een klein beetje mooier maken. Maar hoe doe je dat dan?

Ik sta al jaren voor de groep en doe dit graag. Echter liep ik ongemerkt vaak op de klippen. De kaart van het gebied was er, echter miste ik duidelijk koers. Daardoor ontbrak het zelfvertrouwen om duidelijk mijn gebied af te kunnen bakenen. Sinds ik in zee ben gegaan met Semko, ben ik meer in mezelf gaan duiken. Wat maakt mij een goede leerkracht en welke vorm van onderwijs is nou het meest passend in deze tijd? Ik zie het als een zeer waardevol en mooi avontuur om dit te onderzoeken.

Mede na een opleiding NLP Practitioner en Master weet ik inmiddels dat ik een creatieve denker ben. Een duizendpoot. Ik word heel blij van het opstarten van nieuwe projecten. Mijn interesse is breed, maar door middel van mijn NLP-ervaring leer ik mij te focussen op mijn missie. Zo heb ik ontdekt dat speels zijn voor mij een hele belangrijke waarde is. En dan bedoel ik ‘speels zijn’ in de breedste zin van het woord. Door creatief te denken en nieuwsgierig te zijn slaag ik erin om situaties speels te kunnen benaderen.

In mijn eigen zoektocht kom ik nog sterker tot het besef dat elk mens zijn eigen koers te varen heeft. En dat maakt dat ik de urgentie voel om de leerkracht te zijn die, in een veilige omgeving, een oprechte verbinding aangaat met de leerling. Om daarin samen op een speelse manier de uitdaging aan te gaan om te leren hoe je koers kunt zetten naar je eigen kracht.

Klaske Meester

Want ik geloof dat, pas als je jezelf echt goed kent en accepteert, je jezelf met de juiste tools een flinke boost zelfvertrouwen kunt geven om zo de zeil in de top te kunnen hijsen.

Wie schrijft, die blijft

‘You can make anything by writing’ en dat maakt dat ik graag in mijn pen kruip. Ik kan mijn fantasie de vrije loop geven en met een hoofd waarin altijd röring is, geeft het schrijven mij houvast om mijn gedachten op orde te brengen. De taal die je aan jezelf en de wereld om je heen geeft werkt heel krachtig. Doordat het schrijven mij veel vrijheid brengt, weet ik dat het kinderen die gevoelig zijn voor taal ook veel zal brengen en daarvoor heb ik de training ‘Wie schrijf, die blijft’ ontwikkeld. Tijdens deze training zullen wij spelen met taal en onderzoeken hoe we op een hele praktische manier nader tot de kerndoelen voor ‘Stellen’ kunnen komen en bovenal hoe de leerlingen meer plezier kunnen beleven aan het schrijven van hun eigen taal.


Klaske Meester is betrokken bij de volgende activiteiten van Semko:


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen. Klaske Meester geef teamscholingen en workshops.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan. Klaske Meester heeft ook gewerkt als werelddocent.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Veel plezier met lezen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.