Karin Roetgerink werelddocent, architect

Karin Roetgerink is werelddocent architectuur. Overal om ons heen zijn gebouwen die ontworpen zijn. We wonen in huizen en gaan naar scholen, kantoren, winkels en ziekenhuizen. Al die gebouwen zijn ontworpen door een architect. De architect ontwerpt het gebouw en maakt van het ontwerp tekeningen zodat de aannemer kan gaan bouwen. Het gebouw moet in zijn omgeving passen en ook heel belangrijk, lang blijven bestaan!

Ik ben Karin Roetgerink, architect en afgestudeerd aan de TUDelft. Nadat ik bij een groot architectenbureau in Arnhem heb gewerkt ben ik mijn eigen bureau begonnen. Dit kan ik goed combineren met mijn gezin. Samen met een collega geef ik ook regelmatig  interieur adviezen bij mensen thuis waar we ter plekke schetsen maken voor nieuwe interieur oplossingen.

Als werelddocent neem ik de kinderen graag een dag mee in de wereld van de architectuur. We gaan tekenen, bouwen en samen ontdekken wat ‘mooi’ of  ‘lelijk’ is. Aan het eind van de dag kijken de kinderen anders naar de gebouwen waarin ze wonen, sporten, leren en spelen.
En wie weet denken ze er over na  hoe het gebouw er had uitgezien  als zij de architect zouden zijn geweest!

Karin Roetgerink

Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.

Leerkrachten kunnen zich ook individueel inschrijven. Dit kan door cursussen te volgen. Klik hier voor het gehele cursus aanbod.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.