Karin Grijff-Lutgendorff is werelddocent

Achtergrond

Na mijn PABO-opleiding aan Mariënburg in Leeuwarden heb ik twaalf jaar in de burgerluchtvaart als purser en trainer gewerkt. Daarna heb ik bij de Koninklijke Luchtmacht op de KDC-10 (een groot transportvliegtuig) gewerkt als purser. Daarnaast was ik als docent Communicatieve Vaardigheden en Luchtvaartdienstverlening verbonden aan Hogeschool TIO in Utrecht.

In 2002 heb ik mijn eigen trainingsbureau opgericht: KG-Trainingen. Ik voelde de sterke behoefte om mijn ervaring en kennis te willen delen. Het gevoel dat ‘het kwartje valt’ en dat deelnemers daadwerkelijk stappen kunnen maken binnen hun leervraag blijf ik boeiend en erg mooi vinden.

Ik heb diverse didactische opleidingen gevolgd; gestart met de PABO, later de vakopleiding van de School voor Training van Karin de Galan en mijn Pedagogische Didactische Aantekening als bevoegd MBO-docent.

Karin Grijff-Lutgendorff
Karin Grijff-Lutgendorff

Fasten your seatbelt!

Het basisonderwijs trekt mij daarnaast nog altijd erg aan! Als werelddocent wil ik voor kinderen in de midden-bovenbouw een interactieve dag verzorgen waarin zij op een speelse en leerzame manier de burgerluchtvaart (beter) leren kennen.

Na afloop van deze dag hebben de kinderen:

  • hun eigen ervaringen met de luchtvaart kunnen delen
  • de beknopte geschiedenis van de luchtvaart leren kennen
  • via een groepsopdracht de verschillende beroepen ‘op de grond en in de lucht’ leren kennen en weten ze welke eisen en opleidingen aan deze beroepen vooraf gaan
  • gezamenlijk een vluchtnabootsing meegemaakt waarin er rollen zijn voor verschillende kinderen, Engels gesproken, verschillende culturen leren kennen
  • de dag afgesloten met een samenvattende luchtvaartquiz of/en een tekenopdracht op het gebied van vliegtuiglogo’s
  • een hele leuke, interactieve en leerzame dag gehad!

Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie en om alle verschillende werelddocenten te leren kennen. Elke werelddocent heeft zijn eigen specialiteit. Het kan over kunst en cultuur gaan maar ook over wereldoriëntatie enzovoorts.

U kunt lid worden van onderwijsbureau Semko. Klik op de afbeelding voor meer informatie.