Mijn naam is Joukje Minnema. Ik woon en werk in Gorredijk. Vanuit atelier ‘Het Voorpand’  werk ik voor theater en particulieren als kleermaker.

Gedurende mijn schoolgaande jaren vond ik alle creatieve lessen een heerlijke ontspanning door enige inspanning.

Deze ervaring wil ik graag meegeven aan de kinderen van nu. Met enthousiasme zullen we gaan werken met textiel, knopen, textielverf, gaatjestangen, nestels en vele andere materialen. Daarnaast vertel ik over de theaterwereld en wat er allemaal komt kijken. Dit doe ik tussen het werken door.

Deze dag is interessant voor zowel de jongens als de meiden. Daar zorg ik wel voor.

Graag tot ziens bij jullie op school,
Groetnis Joukje

Joukje Minnema
Joukje Minnema

Hendrikus Schokker is werelddocent bij Onderwijsbureau Semko
Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.

Hendrikus Schokker is werelddocent bij Onderwijsbureau Semko
U kunt lid worden van onderwijsbureau Semko. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Teksten zijn op die site blijvend.