Johan Wagenaar op de foto. Haar netjes in de plooi.
Johan Wagenaar

Mijn naam is Johan Wagenaar en samen met mijn gezin ben ik woonachtig op de Friese klei. Na ongeveer twintig jaar als groepsleerkracht in het basisonderwijs voor de klas te hebben gestaan, ben ik een aantal jaren geleden mijn eigen bedrijf begonnen.  Als eigenaar van  “It âlders erf” houd ik mij bezig met projecten binnen het cultureel erfgoed.

Voor onderwijsbureau Semko verzorg ik workshops binnen het basisonderwijs die zijn gericht op wereldoriëntatie. De workshops bestaan uit meerdere lessen en ontlasten de groepsleerkracht grotendeels. De workshops zijn uniek in hun soort, omdat ze naast het leerdoel voor de kinderen en het ontlasten van de groepsleerkracht uiteindelijk ook hun uitwerking zullen hebben op een breder publiek, zowel in de directe woonomgeving als daarbuiten.


Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.

Leerkrachten kunnen zich ook individueel inschrijven. Dit kan door cursussen te volgen. Klik hier voor het gehele cursus aanbod.