Johan Wagenaar
Johan Wagenaar

Mijn naam is Johan Wagenaar en samen met mijn gezin ben ik woonachtig op de Friese klei. Na ongeveer twintig jaar als groepsleerkracht in het basisonderwijs voor de klas te hebben gestaan, ben ik een aantal jaren geleden mijn eigen bedrijf begonnen.  Als eigenaar van  “It âlders erf” houd ik mij bezig met projecten binnen het cultureel erfgoed.

Voor onderwijsbureau Semko verzorg ik workshops binnen het basisonderwijs die zijn gericht op wereldoriëntatie. De workshops bestaan uit meerdere lessen en ontlasten de groepsleerkracht grotendeels. De workshops zijn uniek in hun soort, omdat ze naast het leerdoel voor de kinderen en het ontlasten van de groepsleerkracht uiteindelijk ook hun uitwerking zullen hebben op een breder publiek, zowel in de directe woonomgeving als daarbuiten.

Ook werk ik mee aan het taalplan Frysk.


Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Als onderwijsbureau hebben we als doel om het onderwijs mooier te maken. Het is al leuk en enerverend maar het kan altijd nog mooier en nog beter. Het onderwijs is nooit uitgeleerd. De afgelopen jaren hebben we verschillende diensten ontwikkeld. We zijn trots op onze werelddocenten maar ook op onze herintrederscursus. De reacties die we daarop krijgen zijn overweldigend leuk. Onderwijsbureau Semko is een netwerk organisatie. Door het grote netwerk kunnen we op maat gemaakte scholingen aanbieden. We zijn al heel wat scholen in geweest met van alles en nog wat. We hebben ze op een rijtje gezet op deze pagina.

Als netwerk beleef je veel. We praten dan ook graag met elkaar en we schrijven het op. Daar hebben we de site onderwijsbloggers voor. Een site waar we ons nieuws kwijt kunnen maar ook blogs. Het is leuk om te schrijven en leuk dat het gelezen wordt. Het woord leuk noemen we vaak, alles doen we met passie en plezier. Dat vinden we gewoon leuk.