Jennifer Deacon

Ik ben Jennifer Deacon en ik ben letterlijk een Wereld Docent, geboren in Zuid-Afrika om later in Nederland Engels te studeren waarna ik ook nog de kunstacademie heb gedaan. Ik geloof dat in iedereen een unieke kunstenaar zit. Mijn brede interessegebied en open blik op de wereld geef ik de kinderen mee in de vorm van kunst zodat de kinderen de kunstenaar in zichzelf gaan ontdekken.

Na jarenlang beeldende lessen en Expressief Talent te hebben gegeven aan studenten van de opleiding Pedagogisch Werk, gebruik ik nu mijn eigen lessen en ervaringen om kinderen te inspireren om een beeldend creatief proces te doorlopen.

Tijdens mijn lessen deel ik mijn kennis van kunstgeschiedenis, beeldende vaardigheden en technieken en de kinderen ontwikkelen hun creativiteit en fantasie. Dit doen wij bijvoorbeeld aan de hand van een kunstenaar, een stroming of vanuit materiaal. Tijdens het creatief proces, leren ze veel over de wereld en waarnemen. Ze krijgen de ruimte om hun eigen talenten te ontwikkelen en dat kan veel breder zijn dan alleen beeldend. Zo stimuleer ik de kinderen om ook andere vakgebieden erbij te betrekken zodat iedereen op zijn eigen niveau werkt.

Tussendoor stellen ze elkaar kritische vragen en geven ze elkaar feedback om vervolgens keuzes te maken en een uniek kunstwerk te creëren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de vakspecifieke kennis en vaardigheden die hij of zij nodig heeft om de ideeën uit te voeren.

Wij eindigen de dag met een kunstbeschouwing van hun eigen unieke kunstwerken!

Jennifer DeaconOnderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan. Corrie Gerritsma is werelddocent.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Veel plezier met lezen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.