Jan Oudeboon

Ik ben Jan Oudeboon en werk enige jaren als zelfstandig onderwijsadviseur. Inmiddels werk ik meer dan veertig jaar in het onderwijs. Lange tijd was ik leraar in het primair onderwijs, directeur van diverse scholen, directeur onderwijs van een stichting, directeur-bestuurder van een koepel, inspecteur van het onderwijs, gastdocent onderwijskunde in het HBO, hoofd van de Auditopleiding BMA en stafmedewerker onderwijs en kwaliteit bij een stichting. Naast mijn werk studeerde ik in Groningen (Pedagogische wetenschappen) en in Nijmegen (Master of Educational Superintendency).

De noodzaak tot veranderen van onderwijs wordt vaak gemotiveerd door de veranderingen die zich in de maatschappij voltrekken en waar schoolteams dan vervolgens op in moeten springen. Daarnaast kan onderwijsverandering voortkomen uit ontevredenheid van betrokkenen. Het bepalen wat nou precies kwalitatief goed onderwijs is, is erg ingewikkeld. Het is afhankelijk van o.a. visie, doelen, processen, effecten en middelen. Echte verbetering van het onderwijs begint, volgens mij, in de praktijk, in de klas. Ik help leraren, die dat willen, om beter in hun werk te worden  Ik vind namelijk dat elke leerling recht heeft op een aardige en vakbekwame leraar èn op een fijne jeugd met veel vrienden.

Jan Oudeboon

Jan Oudeboon is betrokken bij de volgende activiteiten van Semko:


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen. Jan Oudeboon is docent van teamscholingen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.