Giancarlo Formica, werelddocent

Giancarlo Formica

“Ik ben Giancarlo Formica, historicus in wording, en erg begaan met de ontwikkeling van de jeugd. Nadat ik op jonge leeftijd geïnspireerd ben geraakt door indrukwekkende verhalen over het verleden, heb ik ervoor gekozen om geschiedenis te gaan studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ongetwijfeld bent u het met mij eens dat het leren over de geschiedenis van positieve invloed is op de ontwikkeling van een kind. Als werelddocent wil ik hier graag, op leuke en enthousiaste wijze, aan bijdragen.

De unieke en mooie geschiedenis van Fryslân biedt de kinderen veel aanknopingspunten met het heden. Zij komen namelijk elke dag in aanraking met producten van die geschiedenis. Denk bijvoorbeeld aan alle prachtige oude kerken, stadhuizen en stinzen die Fryslân kent. Hiernaast kent ook elke Fries, jong en oud, de naam van Grutte Pier. Maar wie was Grutte Pier nou precies, en wat heeft hij gedaan? En hoe kan het dat Friesland zo lang onafhankelijk is gebleven? Vragen zoals deze zal ik samen met de kinderen behandelen, en op toegankelijke, interactieve en beeldende wijze beantwoorden. Middels spannende verhalen, spelletjes en, door mijzelf opgenomen, beeldmateriaal vanuit het Fries Museum zal ik mijn best doen om de kinderen te enthousiasmeren voor hun eigen Friese geschiedenis”. 

Giancarlo Formica


Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.