Gaby de Rapper

Gaby de Rapper

Dit ben ik, Gaby. What you see is what you get. Ik ben positief, open en snel enthousiast te krijgen. Ik ben leergierig en nieuwsgierig en altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden en inzichten.

Mijn hele leven heb ik met kinderen gewerkt. Eerst 18 jaar als leerkracht en sinds 11 jaar heb ik een eigen Kind- en Oudercoachpraktijk. Ik hou van kinderen. Hun puurheid, eerlijkheid en vertrouwen vind ik magisch.

Naast dat ik een paar dagen in de week in mijn praktijk werk, heb ik nog een paar dagen over en het lijkt me enorm leuk om het lesgeven te combineren met dat waar ik zelf blij van word en dat is: Kinderen weer in hun kracht zetten. Dat is wat ik tijdens de dag als Werelddocent dan ook ga doen.

‘Een dag met een lach’ staat in het teken van positiviteit, van complimenten geven, van kijken naar wat er goed gaat én van lachen. Met verschillende werkvormen gaan we deze dag op zoek naar de kracht die in ons allemaal zit. We gaan op zoek naar onze lach, want lachen is gezond en soms vergeten we het nog wel eens te doen, omdat we alles heel serieus nemen.

De kracht van de lach is enorm. Het werkt aanstekelijk, het maakt endorfine aan waardoor je je beter gaat voelen en het versterkt ook nog je immuunsysteem. Lachen mag gewoon deze dag. Liefst veel en vaak. Tussendoor doen we allerlei andere oefeningen die helpen om je krachtiger en positiever te voelen.

Ik hoop dat deze dag een dag om niet te vergeten wordt voor de kinderen, zodat ze ook later zich het belang van positief zijn en lachen zullen herinneren.
Tot snel
Gaby de Rapper

Gaby de Rapper
Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Veel plezier met lezen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.