Femke, juf natuerlik is werelddocent

Femke, juf natuerlik is werelddocent

Ik ben Femke.
‘Juf natuerlik’.
Want…

Op natuurlijke wijze sta ik voor de klas, zie ik de kinderen, maak ik connecties en verbind ik mij met de leerlingen. Dit doe ik met mijn hart en vanuit ervaring.

Ik ga uit van de natuurlijke manier van leren. Kinderen zijn nieuwsgierig, verwonderen zich, houden van ontdekken en doen, leren spelenderwijs.

Wij zijn allemaal onderdeel van de natuur. De natuur zou er wel zijn zonder ons, maar wij zouden er niet zijn zonder de natuur. De natuur voorziet ons van alles wat wij nodig hebben: zuurstof, vitamines, voedsel, rust, vrijheid, vrij van stress, (speel-, ontdek- en experimenteer)ruimte, lesmateriaal, motorische voordelen.

Ik vind het essentieel om dit met kinderen te delen en over te brengen. Bewustwording creëren, dat is wat ik graag wil. Want respect voor en kennis van de natuur zijn van groot belang!

Daarom kom ik graag bij jullie langs, mét mijn wereldreiskoffer! Uit deze koffer komen allerlei materialen voor een ‘Groene’ lesdag. Een dag waarop we de natuur beleven door middel van afwisselende activiteiten: luisteren, kijken, lezen, bewegen, muziek, creativiteit. Van dichtbij tot ver weg. Inzoomen en uitzoomen. Diversiteit!

Ik giet de dag in een thema, bijvoorbeeld: bos(dieren), licht, water… De inhoud van de koffer wordt aan het thema aangepast en wisselt ook gedurende de seizoenen. Uit de koffer tover ik met gemak een scala aan lesideeën, prachtige boeken en natuurschatten. Enkele voorbeelden van deze schatten: kruiden, veren, stenen…

Deze dag wordt een totaalbeleving. Er is ruimte voor het opdoen van ervaringen, verwondering en vooral ook plezier!
En natuurlijk doen we veel buiten!

Ik kijk uit naar onze ontmoeting.
Femke juf natuerlik

Femke de Jong

Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Veel plezier met lezen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.