Femke Blok

Hoi! Ik ben Femke Blok, 28 jaar en woon in Hengelo.

Ik ben getrouwd en heb 2 hele lieve zoons (van 6 maanden en 2,5 jaar). Ons gezin is compleet met onze trouwe hond, een bruine labrador van 5 jaar oud. Van kleins af aan wilde ik al juffrouw worden.

Na de middelbare school, waarbij ik mijn Havo diploma heb gehaald, ben ik dan ook de Pabo gaan studeren in Hengelo. Intussen ben ik gaan werken bij de plaatselijke supermarkt en daar ben ik tot op de dag van vandaag blijven hangen. Ik werk in de leukste supermarkt van Hengelo, al zeg ik het zelf, en ben daar werkzaam op de versafdeling.

Toch kriebelde het altijd nog om met kinderen te werken en daarom ben ik zo´n 3 jaar geleden begonnen met het geven van bijlessen. Het geven van bijlessen is een succes en ik heb begin dit jaar besloten om mijn eigen bedrijf op te richten. Ik combineer nu het werk in de supermarkt en mijn eigen bedrijf.

Hoe leuk is het dat ik als werelddocent op scholen mag gaan vertellen over mijn werk! Ik neem de kinderen mee in de wereld van de supermarkt. Hierbij vertel ik niet alleen over mijn eigen afdeling, maar ik laat ze alles van de supermarkt zien. Dit is van het vullen van de vakken, tot het werken op de broodafdeling, van het werken achter de kassa tot aan het uitladen van de vrachtwagen. We zijn lekker actief bezig met diverse knutselwerkjes en leuke rollenspellen.

Ik hoop binnenkort ook op uw school langs te mogen komen en met veel passie te mogen vertellen over het thema supermarkt.

Tot snel
Femke Blok

Femke Blok

Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Veel plezier met lezen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.