Femke Adams werelddocent

Femke Adams

Op mijn negentiende kwam ik ‘per ongeluk’ in Schotland terecht als au pair. Het was mijn bedoeling om naar Londen te gaan, maar de familie waar ik was geplaatst, besloot ineens naar Spanje te verhuizen. De mevrouw van het au-pairbureau had nog wel een plekje in Schotland. Of ik dat misschien leuk vond? Ach, waarom ook niet… . Na er een jaar gewerkt te hebben als au pair, bij een lieve familie met twee schatten van kinderen, ben ik nog vele malen teruggekeerd naar dit prachtige en veelzijdige land.

Hallo, mijn naam is Femke Adams en ik woon met mijn gezin en beestenboel in Boijl, aan de rand van het Drents Friese Woud. In mijn vrije tijd wandel ik graag in het bos, doe ik aan yoga en maak ik met mijn man biologische zeep. Ik heb Engelse Taal en Cultuur gestudeerd, werkte daarna jarenlang als fotograaf en heb vorig jaar mijn opleiding tot vertaler Engels afgerond.

Als werelddocent wil ik mijn liefde voor het mooie Schotland graag delen met de leerlingen. Tijdens de lesdag maken de kinderen kennis met de Schotse cultuur, het land en zijn inwoners. Hoe is het om in Schotland naar school te gaan en wat is boarding school? Wat eten Schotten als ontbijt en hoe smaakt Irn Bru? Bestaat het monster van Loch Ness echt en waarom dragen Schotse vrouwen geen kilt?

We doen een leuke (en leerzame) quiz, de leerlingen mogen een echt schooluniform passen, leren een aantal Schotse woorden en kunnen tijdens het tekenen van hun eigen tartan hun fantasie de vrije loop laten. Er is tijdens de les ruimte voor een spannend Schots raadspel en natuurlijk mag een heuse doedelzak niet ontbreken.

Al met al wordt het een bruisende dag, waarbij veel te leren en te beleven valt.

See you soon!

Femke Adams
Femke Adams

Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Veel plezier met lezen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.