Els Jansma

Els Jansma is werelddocent. Kijk eens om je heen…en ontdek de schoonheid van de natuur

Els heeft een grote passie voor schilderen en maakt grote luchten en landschappen in olieverf.
Als kind was ze veel in de natuur op de eilanden en zeilden ze veel met de familie. Op het water zie je de wereld weer van een hele andere kant. Nog steeds is Els veel op het water, de Friese meren zijn haar favoriet.

Friesland is een prachtige en unieke provincie en ook spreekt ze de Friese taal.
Je kunt dichtbij ook heel erg genieten van de prachtige natuur en de verschillende seizoenen.
Haar liefde voor de natuur en de schoonheid daarvan, inspireert haar tot het maken van grote werken op doek.
Sinds ze een expositie in het museum in Harlingen heeft gehad maakt ze ook kleine vogeltjes, landschapjes en waddengezichtjes van 10 x 10. De waddenblokjes, zeegezichtjes heeft ze ook in series geschilderd voor de museumwinkel voor Belvedere in Oranjewoud. Ze schildert in dikke lagen en de veertjes zijn aaibaar en de oogjes verraden karakter. De zee en de wolken krijgen diepte.

Els werkt vanuit haar monumentale kapiteinswoning en ziet de wolken vanuit haar atelier voorbij gaan.
De belichting is iedere keer weer anders en het is een voorrecht om aan zee te wonen en te werken. De Waddenzee is onze voortuin hoe bijzonder is dat!
Ook heeft ze een jaar lang een expositie op de veerboot naar Vlieland gehad. Vanuit haar atelier zag ze de boot aankomen en weer weggaan…

In haar zelfontworpen stadstuin staan diverse bomen en heesters waarop vogels kunnen landen, uitrusten en voedsel vinden na een lange reis overzee. Ze heeft een doorlopende expositie aan huis(Havenplein 14) in Harlingen en schildert ook in opdracht en maakt vrij werk en geeft workshops.

Als wereelddocent zal Els de kinderen meenemen in een mooie beleef- en schilderdag waarin de natuur en het ontdekken voorop staan.
Meer info is te vinden op haar Instagram Els Jansma en op haar site elsjansma.nl .

Els is kunstschilder & tuinarchitecte

Het leven is een droom
en als je je droom met liefde leeft
wordt de droom een kunstwerk

Els Jansma

Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.