Elles Zwiers is werelddocent

Ik ben Elles Zwiers. Improviseren, spelletjes, verhalen naspelen, een aangereikt stuk tekst (monoloog/dialoog) of zelf een scène schrijven, een decor bedenken bij een verhaal of scène en hoe kun je nou met zo weinig mogelijk hulpmiddelen jezelf omtoveren tot bijvoorbeeld een prinses, paard, agent of zwerver. Wie vindt het nou niet leuk om van alles uit te proberen; jezelf te ontdekken, wat durf je, wat kun je, samenspelen en kijken naar elkaar. Er valt zoveel te beleven.

Met mijn toneelachtergrond (Toneelacademie Maastricht/docent drama) en jarenlange ervaring met jeugdtheater en musicalproducties voor kinderen in alle leeftijden, vind ik het heerlijk om een groep kinderen mee te nemen in een wereld van fantasie en toneelspel. Iedereen doet mee op zijn eigen manier en in z’n eigen tempo.

Aan de hand van verschillende spelopdrachten en spelvormen gaan we aan de slag en eindigen de dag met een presentatie voor elkaar. We gaan via drama-oefeningen toneel verkennen en ontdekken, naar het echte toneelwerk, met natuurlijk een vette knipoog naar Shakespeare. Er is ook plaats voor muziek, beweging en zang.

Niemand hoeft zich te vervelen, de fantasie wordt geprikkeld op de speelvloer en aan de kant. De thema’s en opdrachten sluiten aan bij de belevingswereld van de leeftijdscategorie en er is genoeg ruimte voor eigen inbreng. Waar het kan, wordt ingespeeld op de actualiteit. Bij de allerkleinsten is het uitgangspunt een verhaal waaraan alle activiteiten ophangen worden.

Naarmate de leeftijd vordert, worden de kinderen steeds meer gestimuleerd zelf te associëren, dingen te bedenken en om te gaan met de vierde wand.

Toneel pakt je met huid en haar bij kop en kont, maar gelukkig zitten er ook genoeg katjes in de boom om eruit gekeken te worden. Eenmaal op je gemak, dan komt snel het moment dat je de verleiding niet kunt weerstaan en ook de vloer op gaat.

Na een schooldag vol nieuwe uitdagingen en openbaringen, kunnen de kinderen terug kijken op een vrolijke dag en zijn ze een stukje kennis en een waardevolle ervaring rijker. Toneel is een feest voor iedereen!

Tot snel!
Elles Zwiers

Elles Zwiers

Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.