Eke Salomé

“In de zomer van 2014 is Eke Salomé afgestudeerd aan Codarts Conservatorium te Rotterdam, met afstudeerrichting Muziektheater. De Muziektheateracademie richt zich op een breed terrein van podiumkunsten, zoals modern muziektheater en musical. Haar hart ligt al vanaf het begin bij musical. Eke wil op de vloer een verhaal vertellen door middel van muzikaliteit en theatraliteit en daarmee het publiek raken. Zo heeft ze masterclasses gehad van o.a. Willemijn Verkaik, Pia Douwes en Renee van Wegbergen. In 2013 was ze te bewonderen in Jesus Christ Superstar onder regie van Daniël Cohen en vertolkte ze in 2016 bij het project ‘Scratch This Musical’ in de concertante versie, één van haar droomrollen, Eponine uit Les Miserables en in 2018 de rol van Jeanie uit de musical Hair. Omdat er in deze wereld de banen niet voor het oprapen liggen, is Eke begonnen met lesgeven en geniet daar ontzettend van!

De lessen die ik geef als werelddocent zijn gericht op zang, spel en dans en het combineren van deze drie ambachten: musical! Ik laat de klas een kijkje nemen in de musicalwereld en wat daar allemaal bij komt kijken!”

Eke Salomé
Eke Salomé

Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.

Leerkrachten kunnen zich ook individueel inschrijven. Dit kan door cursussen te volgen. Klik hier voor het gehele cursus aanbod.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Veel plezier met lezen.