Dick Plas is werelddocent

……Zonder Transport staat alles stil……

Mijn naam is Dick Plas.

Na en langdurige werkperiode in de vervoerslogistiek, ben ik in 2011 in Friesland komen wonen. Een Amerikaans bedrijf in het noorden van ons land, wilde graag iemand aan boord met een brede luchtvaart(vracht) kennis, om haar medische Radioatieve Isotopen lijn over de wereld te distribueren.

Het lesprogramma omvat de diverse vormen van vervoer: Air – Sea – Road – Space, met als thema: Van Muilezel tot Drone. Waarom is er vervoer, wat vervoeren we en waar naartoe? Naast een stuk Geografie, maken we kennis met diverse passage- en goederenstromen.

Hoe zit het met vervoer van gevaarlijke stoffen – welke hebben we in huis en hoe herkennen we ze? Hebben we thuis ook te maken met logistiek ? Waar bergen we onze spullen op?

Hoe komen levensmiddelen in de buurtsuper, en hoe komt het pakje met iets wat we besteld hebben middels internet, naar ons huisadres? We gaan live meekijken naar een 24 uurs distributie operatie van een Integrator (pakjes vervoerder).

Zijn dieren ook bezig met transport? Hoe bouwen vogels hun nest en hoe worden jonge dieren gevoed door hun ouders?

We helpen een verdwaalde astronaut zijn Spaceshuttle weer vinden en kijken mee naar het International Space Station. Wat wil de Grote Beer ons vertellen …..?

Ter afsluiting volgt nog een wedstrijd, wie de beste piloot van de klas is.

……Zonder Transport staat alles stil……

Tot snel
Dick Plas

Dick Plas

Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.