Danielle Wesselman

Ik ben Danielle Wesselman. Help! Ik val en mijn tand is eruit, ik heb mij verbrand aan de waterkoker, ik ben gebeten door een insect, ik zie iemand stikken in een druif en wat kan ik doen bij een bewusteloos persoon? Hoe bellen we 112 en wat zeggen we dan? Wat doet een ambulance? Wat zijn de basisbeginselen van een reanimatie? Dit en nog veel meer gaan we behandelen en vooral oefenen in de les Eerste Hulp Bij Ongelukken.

Ik ben Danielle Wesselman. Ik woon in Borne met mijn man en 4 prachtige kinderen. Ik ben in 1997 begonnen met de opleiding tot verpleegkundige en ik heb inmiddels veel ervaring opgebouwd binnen de verpleging. Naast de verpleegafdelingen in een algemeen ziekenhuis heb ik jarenlang op de (kinder) spoedeisende hulp gewerkt. Daarnaast heb ik ervaring als jeugd/ schoolverpleegkundige en in de thuiszorg. Zoals je ziet heeft de zorg veel verschillende facetten en dit is nog maar een klein deel.Tevens verzorg ik als zzp’er kinderEHBO lessen bij gastouders, (medisch) kinderdagverblijven, ouders en voor wie wil.


Mijn passie binnen de zorg ligt vooral op het EHBO deel. Het is enorm afwisselend en je kan in korte tijd heel veel bereiken. Daarnaast is het reuze interessant en kan het heel spannend zijn. Graag wil ik mijn passie overbrengen aan de kinderen in de klas door ze een heel afwisselend programma te geven met als doel kennis te maken met EHBO. Ze krijgen hele praktische handvatten mee al hopen we natuurlijk dat ze deze kennis nooit echt hoeven te gebruiken.
MAAR….. als ze het geleerde toe moeten passen dan kunnen ze wel een het verschil maken

Danielle Wesselman
Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Veel plezier met lezen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.