Danieke de jong is werelddocent dans

Met dansTater neem ik kinderen dansend mee in de wereld van de fantasie! Dansen waarbij het plezier in bewegen voorop staat, dansen vanuit je beleving!

Mijn naam is Danieke de Jong. Ik kom uit Westergeest.
Ik werk twee dagen in de week als groepsleerkracht in het basisonderwijs.

Voor mij is dans een uitlaatklep, een manier om mijn emoties uit te drukken, een manier om mijn blijdschap te vieren. Maar ook gewoon lekker uit mijn bol gaan en plezier hebben met anderen om mij heen die ook dansen. Dansen op een feest, met mijn eigen kinderen, met leerlingen op school of dansen met een groep mensen onder leiding van een docent, iedere keer geeft dansen mij een heel voldaan gevoel. Dansen geeft mij energie!

Zelf ben ik geen ster in het onthouden van pasjes, maar als de muziek aangezet wordt, geeft de muziek mij meestal genoeg redenen om te bewegen. Dat wil ik kinderen ook laten ervaren. Alles is goed wanneer je naar de muziek of naar het verhaal luistert en daar je eigen invulling aan geeft met de bewegingen die je maakt.
In alle kinderen zit dans, als je hen een reden geeft om te bewegen.

Ik wil graag degene zijn die kinderen op de basisschool laat dansen en bewegen op muziek. Kinderen leren ook zó veel door met hun lijf bezig te zijn en kunnen op deze manier leren hun emoties een uitweg te geven. Door te zingen, te bewegen op muziek of lol te maken met een leuke, zelfbedachte dans.
Voor mijn danslessen haal ik veel inspiratie uit de methode “Dansspetters” van Maria Speth.
Maria Speth verwoordt het dansen heel mooi in haar laatste boek Dansspetters 3:
Dansen is voelen met je lijf, denken met je lijf, weten met je lijf, praten met je lijf

Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.

U kunt lid worden van onderwijsbureau Semko. Klik op de afbeelding voor meer informatie.