Danieke de Jong

Danieke de jong is werelddocent dans. Met dans neem ik kinderen dansend mee in de wereld van de fantasie! Dansen waarbij het plezier in bewegen voorop staat, dansen vanuit je beleving!

Mijn naam is Danieke de Jong. Ik kom uit Westergeest.
Ik werk twee dagen in de week als groepsleerkracht in het basisonderwijs.

Voor mij is dans een uitlaatklep, een manier om mijn emoties uit te drukken, een manier om mijn blijdschap te vieren. Maar ook gewoon lekker uit mijn bol gaan en plezier hebben met anderen om mij heen die ook dansen. Dansen op een feest, met mijn eigen kinderen, met leerlingen op school of dansen met een groep mensen onder leiding van een docent, iedere keer geeft dansen mij een heel voldaan gevoel. Dansen geeft mij energie!

Zelf ben ik geen ster in het onthouden van pasjes, maar als de muziek aangezet wordt, geeft de muziek mij meestal genoeg redenen om te bewegen. Dat wil ik kinderen ook laten ervaren. Alles is goed wanneer je naar de muziek of naar het verhaal luistert en daar je eigen invulling aan geeft met de bewegingen die je maakt.
In alle kinderen zit dans, als je hen een reden geeft om te bewegen.

Ik wil graag degene zijn die kinderen op de basisschool laat dansen en bewegen op muziek. Kinderen leren ook zó veel door met hun lijf bezig te zijn en kunnen op deze manier leren hun emoties een uitweg te geven. Door te zingen, te bewegen op muziek of lol te maken met een leuke, zelfbedachte dans.
Voor mijn danslessen haal ik veel inspiratie uit de methode “Dansspetters” van Maria Speth.
Maria Speth verwoordt het dansen heel mooi in haar laatste boek Dansspetters 3:
Dansen is voelen met je lijf, denken met je lijf, weten met je lijf, praten met je lijf

Tot snel
Danieke de Jong

Danieke de Jong

Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Veel plezier met lezen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.