Corrie Smit, werelddocent

Mijn naam is Corrie Smit en ik ben kunstenaar van beroep. Na 35 jaar persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg besloot ik dat het tijd was om van mijn hobby mijn beroep te gaan maken. Omdat ik een creatieve duizendpoot ben heb ik de opleiding tot creatief coach in Zwolle gevolgd. Hier heb ik geleerd dat als je hoofd met je hart en handen samen kan laten werken je dan tot grote prestaties kan komen. Dit proces wil ik graag overbrengen aan een ieder die dit wil leren.

Ik heb aan huis mijn atelier en van daaruit geef ik lessen. Drie dagen per week zijn er mensen welkom voor dagbesteding. Ik heb geleerd dat werken met kleuren, lijnen en vormen je kunnen brengen op plaatsen in je lijf en hoofd waar je zelf niet zomaar bij kan komen. Hier komt het creatieve proces tot uiting en laat je innerlijk groeien, hier kom je tot leven in jezelf en dit is geweldig om mee te maken.

Corrie Smit
Corrie Smit
Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.

U kunt lid worden van onderwijsbureau Semko. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Teksten zijn op die site blijvend.