Corrie Gerritsma

Corrie Gerritsma is een creatieve enthousiaste teken en schilder coach. Van kinds af aan ben ik al creatief, hier vind ik rust en ontspanning. De kinderen wil ik meegeven dat je, je emotioneel kunt uitleven op het papier. Een beeld zegt zoveel meer dan 1000 woorden. Ik geef met veel passie en plezier een teken of schilderles in het basisonderwijs. In mijn Atelier Tekenzin geef ik creatieve teken en schilderworkshops aan kinderen en volwassenen. Kijk ook eens op www.tekenzin.nl Corrie is wereld docent bij Semko.

Kunst verbinden met je eigenschappen

Welk dier schuilt er in jou? Welk dier ben je qua karakter? Dieren hebben bepaalde karaktereigenschappen die interessant zijn om te analyseren. Ben jij ook benieuwd op welk dier jij het meest lijkt? Aan het einde van de dag weet jij welke unieke eigenschappen jij hebt. Hier maak je een prachtig kunstwerk van. Kijk voor meer impressie op facebook en Instagram.

De kunst van een Kindertekening

Ben je benieuwd naar de onderliggende betekenis van tekeningen en wat tekenen doet met de ontwikkeling van kinderen? Tekenzin verzorgt creatieve lezingen, bijeenkomsten en werksessies aan professionals over deze onderwerpen. Als leerkracht fungeer je als een veilige haven voor jouw leerlingen. Een tekening is een plattegrond van hoe het kind zich op dat moment voelt en daarom een prachtig hulpmiddel om in gesprek te gaan met jouw leerling. https://tekenzin.nl/boek/

Corrie Gerritsma

Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan. Corrie Gerritsma is werelddocent.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Veel plezier met lezen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.