Afval, geen troep, Cylce Up! ​Upcycling: Ik leer kinderen bewust worden van afval op een creatieve manier
Wat ligt daar in het lokaal? In het midden van de ruimte ligt een berg ‘herkenbaar’ afval. “Hee die heb ik thuis ook, mijn moeder gebruikt hetzelfde wasmiddel. En dat zijn lekkere koekjes!”

Ik ben Christien Helmers geboren in 1990 in Friesland. Creativiteit zit in mijn genen en dat kwam altijd goed tot zijn recht bij beeldende vakken. Ik blink hier ook in uit, omdat ik het leuk vind! Zelf kon ik niet goed meekomen in het basisonderwijs door mijn dyslexie. Maar gelukkig waren daar figuurzagen, kleurpotloden en stapels gekleurd papier. Doordat ik mij goed kon uiten in de beeldende vakken is mijn zelfvertrouwen enorm gegroeid.

Ik vind het beeldend vak dan ook belangrijk omdat leerlingen o.a.: – leren om kritisch te kijken; – respect en waardering voor elkaars werk krijgen; – gestimuleerd worden in motorische vaardigheden; – meer cultureel zelfbewustzijn ontwikkelen.

Christien Helmers is werelddocent
Christien Helmers

Ik heb veel passies waaronder groen en hergebruik van materialen. Wat zonde dat er zoveel kwalitatief goed materiaal wordt weggegooid, terwijl je er nog prima prachtige dingen van kan maken.

Mijn passie is begonnen tijdens mijn vooropleiding ‘Groen & Design’. Daarna heb ik geleerd dit te vertalen naar de leerlingen tijdens de opleiding ‘Docent Beeldende Kunst & Vormgeving’.

Ik maak ik mijn lessen altijd de verbinding naar maatschappelijke vraagstukken.

In het thema ‘Upcycling!’ krijgen leerlingen, door te werken met ‘herkenbaar’ afval, een ander en meer creatief perspectief op afval.

Christien Helmers is in het dagelijkse leven styliste