Celia van Lijnschoten

Hoi! Ik ben Celia van Lijnschoten.

Samen leren, samen ontwikkelen, grenzen aangeven over een grens willen gaan. Wat doe je en waarom doe je het. Even wat steekwoorden waarmee ik kinderen wil verbinden op hun reis in hun leven.

Mijn naam is Celia van Lijnschoten, 48 jaar, geboren in Amsterdam, opgegroeid in de polder en woon al 22 jaar met veel liefde in Friesland. Ik woon in Harlingen.

Ik ben van beroep pedagogisch medewerker, en kindercoach. Ik werk met kinderen van 0 tot 13 jaar.

Dansen, bewegen en ontwikkelen is een passie. Ik heb peuterdans opgericht, waar het voornamelijk ging om met en naast elkaar te leren bewegen, het mogen bewegen en ontwikkelen zowel lichamelijk als de cadans die in het brein ontstaat. Bij sommige kinderen komt dat in de les tevoorschijn bij andere kinderen thuis.

Mijn passie in mijn werkveld is om kinderen een fijne veilige dag te geven, maar ook om kinderen te laten ontwikkelen op hun eigen veilige manier. Wat ik aan kinderen wil meegeven, is dat ze van binnen mogen voelen wat ze denken, het ook mogen benoemen, dat ze mogen zijn wie ze zijn.

Als een kind buiten de lijntjes wil kleuren, vind ik dit juist prachtig.

Mijn motto is: Wanneer ieder kind dezelfde kip moet knippen kan hij of zij zijn EI niet kwijt.

Wat ik tijdens de lessen als Werelddocent wil neerzetten is verbinden en grenzen stellen op een positieve manier.

Ik wil kinderen kennis laten maken om samen te werken, hoe doe je dit nu het makkelijkst en efficiënt, hoe bereik je het gewenste doel.

Celia van Lijnschoten
Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Veel plezier met lezen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.