Carola Vossen

Carola Vossen is werelddocent.

Ze woont in een pittoresk dorpje in Noord-Holland.

Als dreumes kreeg ze het voor elkaar om de box dansend en zingend naar de andere kant van de woonkamer te hoppen. Met diezelfde vastbeslotenheid werkt ze als podiumkunstenaar en als kunst- en cultuur docent op en achter de schermen, in het speellokaal en in de klas.

Na een internationale carrière als artiest, diverse opleidingen en trainingen stortte Carola zich op het onderwijs. Ondernemend, speels en breed inzetbaar.

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan”

De thema’s die ze als werelddocent heeft gekozen zijn; clownerie (mb), water (mb), wereldmuziek (bb), biologisch eten (bb), Frankrijk ( mb), muziek instrumenten (ob), hygiëne (ob), jazz (bb) en dieren (ob).

In deze diverse thema’s komen creativiteit en zelfontplooiing aan bod en iedereen wordt gehoord.

Wat kun je verwachten als Carola naar jullie school komt? Een mooie en leerzame dag waarbij muziek en theater een middel zijn om samen te ontdekken, leren en doen. Veiligheid en respect zijn belangrijk en er mag gelachen worden. Er zal geluisterd, gepraat, getekend, geknutseld, gezongen, gespeeld, geleerd en gelachen worden.

Zin in!
Carola Vossen

Carola Vossen
Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Veel plezier met lezen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.