Brenda van der Laan is werelddocent

Ik ben Brenda van der Laan. Werelddocent “Hoe wil ik wonen”. Een dag over wonen en architectuur. Het bedenken van jouw droomhuis, en droomkamer.  Het maken van tekeningen en het knutselen van een droomkamer.

Een dag over interieurarchitectuur in de breedste zin. Ik ben van beroep interieurarchitect en heb tijdens mijn beroeps carrière heel veel les gegeven.

Mijn HBO opleiding heb ik gedaan in Amsterdam op de Gerrit Rietveld Academie afdeling Architectonische vormgeving. Deze studie leert je van alles over architectuur, bouwkunde en meubelontwerpen. Mijn interieurarchitecten bureau bestaat al vanaf 1981 en tijdens mijn carrière heb ik ook diverse verbouwingen van a-z ontworpen en begeleid.

Ik ben direct na mijn studie in Friesland komen wonen, iets waar ik nooit spijt van heb gehad. Ben moeder van drie zonen en oma van twee kleinkinderen.

Om in mijn levensonderhoud te kunnen voorzien heb ik naast mijn beroep als interieurarchitect ook veel les gegeven in dit vak. Naast het lesgeven in mijn vak interieurarchitectuur heb ik jaren gewerkt bij creativiteit centrum “de Blauwe stoep” later “Parnas” in Leeuwarden. Daar werden veel projecten over kunst georganiseerd voor basisscholen, en daar heb ik ook vaak aan mee gewerkt.

Tegenwoordig geef ik ook regelmatig lessen op de BSO in werken met speksteen en het project “hoe wil ik wonen”. Het enthousiasme van basisschool kinderen op deze lessen heeft mij doen besluiten om werelddocent te worden! Het is mooi om te zien hoe kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten bij het werken aan deze projecten.

Tot snel
Brenda van der Laan

Brenda van der Laan

Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.

Onderwijsbureau Semko is altijd op zoek naar werelddocenten. Ben jij in staat om een bijzondere dag te verzorgen dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.