Bianca de Gier

“Het brein wil gestimuleerd worden. En deze stimuli moeten van buitenaf komen. Kunst doet een beroep op creativiteit en is daarin uniek. Het gaat bij kunst om een unieke combinatie van rust, ideeën, sociaal of alleen bezig zijn. Ergens in opgaan, in combinatie met je emotioneel voelen. Met niet alleen blij of verdrietig zijn maar juist ook met die andere emoties. De trots die je voelt als je iets hebt gemaakt. Het feit dat je ervoor wordt beloond, dat je waardering krijgt van anderen. De uitdaging van steeds iets nieuws willen verzinnen.”

Professor Erik Scherder

Mijn naam is Bianca de Gier. Sinds het afronden mijn studie aan de Kunstacademie in Den Haag ben ik werkzaam als zelfstandig beeldend kunstenaar. In 2001 ben ik vanuit de randstad verhuisd naar de rust en ruimte in Friesland.  Ik werk o.a. met mixed-media technieken en heb de eer gehad, naast deelname aan tentoonstelling in het binnenland,  mijn werk te exposeren in Venetie en Marrakech.

 Daarnaast run ik mijn eigen bedrijf Arthouse, waarbinnen ik cursussen, workshops en teambuilding  aanbied op het gebied van tekenen, schilderen en beeldhouwen. Daarnaast doe ik veel kunstprojecten binnen het basis- en speciaal onderwijs.Verder ontwikkel en schrijf ik lesmateriaal voor het onderwijs en ben begeleider en coach van leerkrachten. Tevens geef ik masterclasses voor leerkrachten in het speciaal onderwijs.

Bianca de Gier
Bianca de Gier

Als kunstenaar op school kom ik je onderdompelen in de wereld van de kunst. We gaan kijken naar en praten over kunst, maar vooral ook zelf aan de slag! Ik laat je kennis maken met versch. materialen & technieken, we werken zowel op het platte vlak (tekenen/schilderen) als ruimtelijk en doen versch. korte en langere opdrachten. De dag is geslaagd als je vergeet dat het alweer tijd is om naar huis te gaan!

Neem een kijkje op mijn site: http://www.biancadegier.nl

Bianca de Gier is werelddocent bij onderwijsbureau Semko.

Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.

U kunt lid worden van onderwijsbureau Semko. Klik op de afbeelding voor meer informatie.