Bert Brandsma is werelddocent

Bert Brandsma is een zeer veelzijdig en enthousiaste muzikant die in diverse genres op hoog niveau, wereldwijd heeft opgetreden. Zo speelde hij 12 jaar in de Opera te Keulen, 10 jaar in het orkest van de Britse Jazz & Blues legende Chris Barber en popmuziek met groepen zoals VOF de Kunst en Ellen ten Damme.

Daarnaast heeft hij bij diverse muziekscholen saxofoon- en klarinetlessen en muziekgeschiedenis gegeven.

Door deze rijke ervaringen kan Bert op boeiende wijze vertellen over muziek, zijn historie en unieke dwarsverbanden benoemen met andere kunstdisciplines, zoals dans, toneel en beeldende kunst. Graag wil hij al deze uiteenlopende genres toegankelijk maken, alle stijlen hebben leuke aspecten en bovenal staat plezier in muziek.

Bert Brandsma
Bert Brandsma

Bert is werelddocent bij Onderwijsbureau Semko.


Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.

U kunt lid worden van onderwijsbureau Semko. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Teksten zijn op die site blijvend.