Ik ben Bea Vukkink, een moeder van 47 jaar jong en ik woon in Markelo, in het oosten van het land. Maar de liefde brengt mij naar Surhuisterveen. Ik ben hier dan ook een aantal dagen in de week.

Ik heb een eigen kindercoachpraktijk en ben werkzaam als onderwijsassistent op een basisschool. Hier begeleid ik de kinderen die het moeilijk hebben. Dit kan zijn op didactisch gebied, denk hier bij aan beelddenkers, achterstand op rekenen, taal of begrijpend lezen maar zeker op ook pedagogisch gebied, hierbij bedoel ik faalangst, zich niet kunnen uiten of zich niet staande weten te houden in een groep.

Bea Vukkink

Ik ben er van overtuigd dat als een kind niet goed in zijn vel zit het niet tot leren kan komen. Mijn specialisatie is het zelfvertrouwen bij kinderen. Vanuit dit vertrouwen kunnen ze weer verder bouwen.

Ik ga uit van de eigen kwaliteiten en de krachten van het kind. De oplossing zit in het kind zelf. Vanuit liefde en aandacht leert het kind weer in zijn of haar kracht te staan, en met een glimlach verder te gaan op zijn of haar levenspad.

Ik heb heel veel tools in handen waardoor ik een mooie bijdrage kan leveren aan het sociaal emotionele stuk in de groepen of bij kinderen individueel. De sfeer in een groep is van groot belang voor het functioneren van leerkracht en kinderen.

Ik ben erg blij dat ik via Semko nu nog meer kinderen kan begeleiden op weg naar een gelukkige en blije toekomst!


Bea is docent kindermassage.


Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.

Leerkrachten kunnen zich ook individueel inschrijven. Dit kan door cursussen te volgen. Klik hier voor het gehele cursus aanbod.