Baukje Fennema

Baukje Fennema is werelddocent theater en verhalen

Mijn naam is Baukje Fennema, theatermaakster en verhalenvertelster. Als klein meisje al, wilde ik toneelspeelster worden. Toen ik jaren later, na de HAVO, een beroepskeuze moest maken, liet ik weten dat ik actrice wilde worden. Mijn ouders waren praktisch en zeiden: ‘Word maar onderwijzeres’. Kortom: Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Ze bedoelden het absoluut goed en wilden me beschermen voor een wereld die hen vreemd was…

En toen werd ik onderwijzeres. Iets wat ik werkelijk (ook) heel mooi vond! Maar mijn harte-wens om theater te maken, bleef bestaan. Na 7 jaar voor de klas gestaan te hebben, besloot ik de Academie voor Expressie en Communicatie te doen. En nu, na 30 jaar theater maken en verhalen vertellen (theater Ithaka), wil ik graag als werelddocent de kinderen laten ervaren, hoe belangrijk het is om je hart te volgen. Ook als de dingen soms anders gaan in het leven, dan je wilt: vergeet je droom niet!

Bovenstaande woorden wil ik ervaarbaar maken, door de kinderen mee te nemen in verhalen die verteld, maar ook uitgespeeld kunnen worden. Ik zal elke keer een koffer vol attributen en kostuums meenemen, zodat we van de dag een feestje kunnen maken. We wakkeren de fantasie aan en leren op speelse wijze, hoe de wereld in elkaar zit. En durf je zélf een verhaal te vertellen of durf je mee te spelen in míjn verhaal, dan ga je die dag misschien met ietsjes méér zelfvertrouwen naar huis.

Baukje Fennema

Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.