Bart Stornebrink

Mijn naam is Bart Stornebrink. De lesdag van mij zal gaan over natuurfotografie, maar vooral over alles wat groeit en bloeit. Afhankelijk van de groep zal ook worden ingegaan op biodiversiteit, klimaat en het milieu. Hoewel mijn achtergrond in de reclamewereld heeft gelegen, ben ik me de afgelopen 40 jaar gaan specialiseren in de natuurfotografie en ben tevens natuurgids. Van vogels en zoogdieren weet ik bijna alles, van vlinders, libellen, insecten, spinnen, paddenstoelen, reptielen en amfibieën veel en van bloemen, planten en bomen een klein beetje. De laatste jaren ben ik daar steeds vaker vanuit de ecologische invalshoek naar gaan kijken; hoe werken soorten en systemen met elkaar samen. En dan ontkom je tegenwoordig niet aan de achteruitgang van die soorten en hun biotopen, maar ook de mogelijke oplossingen. Daar vertel ik de kinderen heel graag over en maak de link naar hun eigen leefstijl. De hamvraag van de dag zal dan ook luiden; ‘wat kun jij er zelf aan bijdragen?’.
De fotografie gebruik ik als kruiwagen om de focus te vergroten op alle mooie natuurvondsten die we gaan vinden. Daar vertel ik dan wat over, niet alleen in het veld, maar vooral ook naderhand tijdens de fotobespreking in de klas. Tijdens het middagprogramma spelen we de Kahoot Natuurquiz en gaan we nog iets creatiefs doen met de door hen gemaakte beelden en is de drietrapsraket onderweg naar een mooie toekomst voor onze natuur. Met hopelijk een nieuwe generatie die daar zuinig op gaat zijn.

Ruim een kwart eeuw heb ik een eigen marketing communicatie bureau gerund. Ik heb mij in die periode veel beroepen eigen gemaakt, zoals werktekenaar, lithograaf, copywriter, fotograaf, vormgever, artdirector, conceptmaker, campagne strateeg en e-business consultant. Inmiddels heb ik ook de opleiding tot kindercoach afgerond. Daarnaast heb ik als hobby al heel wat verbouwingen en tuininrichtingen op mijn naam staan en kan een aardig potje koken.

Als oprichter en eigenaar van Stichting KidzKlix heb ik de afgelopen 10 jaar aan meer dan 15.000 kinderen les gegeven. Ik ben erachter gekomen dat ik in plaats van de School voor de Grafische Vakken liever de PABO had gedaan. Maar dat haal ik nu met volle teugen in!

Bart Stornebrink


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan. Corrie Gerritsma is werelddocent.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Veel plezier met lezen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.