Aucke van der Werff

Mijn naam is Aucke van der Werff en ik kom graag een dagje langs om met jullie te spreken over democratie en alles wat daar mee te maken heeft.

Ik heb daar wel een beetje verstand van want ik ben 16 jaar burgemeester geweest en daarnaast nog 4 jaar wethouder en 8 jaar gemeenteraadslid.

Ook heb ik meer dan 25 jaar ervaring in het onderwijs. Ik ben nu gepensioneerd en merk dat het heel noodzakelijk is dat we met elkaar de grote waarde van democratie kennen en ervaren.

Op heel veel plaatsen wordt die democratie namelijk bedreigd. Ik wil daar graag  met jullie over praten en samen met jullie een verkiezing organiseren en verkennen op wat voor manier je mee kunt praten in je eigen omgeving. Heb je echt iets in te brengen of wordt er maar over je beslist?

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je vertrouwen kunt hebben in de mensen die besturen.

Wat doet een parlement, een gemeenteraad, een wethouder en is de burgemeester echt de baas (nee hoor!) Zelf woon ik al weer 4 jaar in Sneek samen met mijn vrouw. Onze drie dochters wonen in de buurt en de 7 kleinkinderen ook natuurlijk.

Ik hoop jullie binnenkort te treffen en dan maken we er een leuke, leerzame dag van.

Aucke van der Werff
Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan. Corrie Gerritsma is werelddocent.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Veel plezier met lezen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.