Ard Vreugdenhil

Ard Vreugdenhil is werelddocent

Ik ben 52 jaar en de laatste 10 jaar actief in de wereld van de zeeschildpadden. ’s Nachts patrouilleer ik op stranden om nesten van bedreigde schildpadden te registreren, overdag duik ik het water in om schildpadden die verstrikt zijn in vislijnen of haken hebben ingeslikt te redden. Elke dag is weer anders en het is steeds weer een verrassing wat er te vinden is in het water en op het strand. De natuur en de onderwaterwereld is mijn grote passie en ik heb daar mijn beroep van kunnen maken.

Naast spannende avonturen in de Caraïben kan ik jullie ook veel vertellen over de bedreigingen voor de zeedieren, plastic in de oceanen en alles wat wij zouden kunnen doen om onze mooie wereld beter te beschermen. Ik neem je mee op reis naar de Caraïben, waar we (virtueel) eilanden ontdekken, meewerken op de stranden en interessante mensen ontmoeten. Dat doen we met spellen, video’s en live verbindingen. Als je geluk hebt gaan we zelfs nog samen aan de slag om een schildpad te meten en te wegen!

Mijn tweede passie is educatie, voor mij is les geven samen op ontdektocht gaan. In mijn programma als Werelddocent komt alles mooi samen. De verhalen die verzamel en de avonturen die ik beleef, neem ik mee de klas in en daarmee hoop ik je te inspireren en motiveren.  Als je meer wilt leren over deze tropische wereld en hoe wij er mee verweven en verbonden zijn, kan je er op rekenen dat mijn themadag je een hoop nieuws te bieden heeft… Maar pas op, er is een risico! Na de les kan je niet meer stil zitten en zal je in actie willen komen!

Tot snel.
Ard Vreugdenhil

Ard Vreugdenhil
Ard Vreugdenhil
Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Veel plezier met lezen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.