Annemiek van der Hoek

Ik ben Annemiek van der Hoek en ik ben beeldend kunstenaar. Met mijn abstracte en geëngageerde sculpturen en installaties heb ik reeds op diverse plaatsen in het land mogen exposeren. Ik heb een grote passie voor kunst en cultuur en ik vind het ontzettend leuk om mijn enthousiasme hiervoor over te brengen op anderen.
Daarom heb ik de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan kunstacademie Minerva gevolgd. Inmiddels heb ik ervaring opgedaan bij diverse scholen en musea waaronder museum Villa Mondriaan als junior-directeur Educatie. Hier heb ik o.a. de Kinderkunstclub opgericht.

Met mijn kunstkoffer laat ik leerlingen kennis maken met diverse kunstenaars, kunststromingen en culturen. Ze leren kijken naar kunst en een eigen mening te vormen. Zo kan elke leerling vol inspiratie aan de slag en door middel van diverse technieken zijn eigen kunstwerken maken.

Annemiek van der Hoek
Annemiek van der Hoek
Annemiek van der Hoek
Annemiek van der Hoek
Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Teksten zijn op die site blijvend.