Annemiek Homan

Van kinds af aan zat ik vaak met mijn neus in een atlas en probeerde mij voor te stellen hoe het leven was op die plekken op de wereld waarvan je op de kaart alleen maar stipjes of kleurtjes zag. 
Die interesse is nooit verdwenen en ik hou heel erg van reizen, het zijn in de natuur en het ontmoeten van mensen. Als cultureel geograaf vind ik het prachtig om te zien dat we zo verschillend zijn en ook zo gelijk. Iedereen eet, slaapt, woont en werkt op zijn eigen manier overal ter wereld en heeft er zijn of haar eigen plekje van gemaakt door zich aan te passen aan de (natuurlijke) omstandigheden.

Als docent aardrijkskunde heb ik veel ervaring opgedaan met het lesgeven aan scholieren in het middelbaar voortgezet onderwijs. Als werelddocent wil ik graag met jongere kinderen mijn enthousiasme over de wereld delen. Wanneer ik in een klas kom wil ik mijn passie voor kaarten, natuur en mensen overbrengen in combinatie met leuke weetjes over landen. Tijdens de dag dat ik er ben maken we een reis langs verschillende continenten en komt er van alles aan bod over kaarten; het maken, lezen, de schaal berekenen, knutselopdrachten, topografie. En er is natuurlijk heel veel tijd voor interactie en samen kijken naar de wereld. Ik vind het prachtig als kinderen zelf interesse krijgen en ik hun nieuwsgierigheid en de vragen die komen kan beantwoorden.

Naast mijn werk als werelddocent ben ik werkzaam als barista en stagebegeleider in een lunchroom in een kringloopwinkel in Leeuwarden. Hier combineren we duurzaamheid en kwaliteit en bieden we  een werkervaringsplek of stage. Ik vind het super dat ik zo veel verschillende mensen ontmoet tijdens mijn werk waar ik ook weer van kan leren.  
Daarnaast ben ik als yogadocent ook veel op de yogamat te vinden en geef ik met heel veel plezier en liefde zowel vinyasa als yinyogalessen bij een yogastudio in Leeuwarden.

Annemiek Homan
Annemiek Homan

Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.

Leerkrachten kunnen zich ook individueel inschrijven. Dit kan door cursussen te volgen. Klik hier voor het gehele cursus aanbod.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Veel plezier met lezen.