Van kinds af aan zat ik vaak met mijn neus in een atlas en probeerde mij voor te stellen hoe het leven was op die plekken op de wereld waarvan je op de kaart alleen maar stipjes of kleurtjes zag. 
Die interesse is nooit verdwenen en ik hou heel erg van reizen, het zijn in de natuur en het ontmoeten van mensen. Als cultureel geograaf vind ik het prachtig om te zien dat we zo verschillend zijn en ook zo gelijk. Iedereen eet, slaapt, woont en werkt op zijn eigen manier overal ter wereld en heeft er zijn of haar eigen plekje van gemaakt door zich aan te passen aan de (natuurlijke) omstandigheden.

Als docent aardrijkskunde heb ik veel ervaring opgedaan met het lesgeven aan scholieren in het middelbaar voortgezet onderwijs. Als werelddocent wil ik graag met jongere kinderen mijn enthousiasme over de wereld delen. Wanneer ik in een klas kom wil ik mijn passie voor kaarten, natuur en mensen overbrengen in combinatie met leuke weetjes over landen. Tijdens de dag dat ik er ben maken we een reis langs verschillende continenten en komt er van alles aan bod over kaarten; het maken, lezen, de schaal berekenen, knutselopdrachten, topografie. En er is natuurlijk heel veel tijd voor interactie en samen kijken naar de wereld. Ik vind het prachtig als kinderen zelf interesse krijgen en ik hun nieuwsgierigheid en de vragen die komen kan beantwoorden.

Naast mijn werk als werelddocent ben ik werkzaam als barista en stagebegeleider in een lunchroom in een kringloopwinkel in Leeuwarden. Hier combineren we duurzaamheid en kwaliteit en bieden we  een werkervaringsplek of stage. Ik vind het super dat ik zo veel verschillende mensen ontmoet tijdens mijn werk waar ik ook weer van kan leren.  
Daarnaast ben ik als yogadocent ook veel op de yogamat te vinden en geef ik met heel veel plezier en liefde zowel vinyasa als yinyogalessen bij een yogastudio in Leeuwarden.

Annemiek Homan
Annemiek Homan
Annemiek Homan is werelddocent: klik op de afbeelding voor meer informatie.

U kunt lid worden van onderwijsbureau Semko. Klik op de afbeelding voor meer informatie.