Dit is Annelies Brouwer. Zij is mindmapspecialist en interim intern begeleider.
Annelies Brouwer

Ik ben Annelies Brouwer. Ruim tien jaar ervaring heb ik in het onderwijs als intern begeleider. Op diverse basisscholen heb ik de zorgprocessen gecoördineerd, onderwijsbeleid ontwikkeld, leerprocessen en ontwikkelingsbehoeften bij leerlingen het teams geïnventariseerd en begeleid.

Mijn motto is: “Focus on the good”

Kijk bij leerlingen wat werkt, ga hier mee door en probeer het te verbeteren. Combineer het met de talenten van kinderen, zorg voor extra stimulatie en maak het leren fun.

Ik werk als interim IB’er, bijvoorbeeld bij ziekte of zwangerschapsverlof van de reguliere IB’er.
Daarnaast geef ik ondersteuning op specifieke IB-gebieden. Dit omvat o.a. het opzetten en optimaliseren van een zorgstructuur, analyseren van leerlinggegevens, coördineren van zorgprocessen en het coachen van leerkrachten. Ook coach ik startende IB’ers.

Begeleiding van scholen en het geven van cursus

Ik verzorg de volgende cursussen, workshops en teamscholingen.

Cursus (open inschrijving) 

Teamscholing 


U kunt Annelies Brouwer mailen met dit mailadres:  a.brouwer@semko.nl

Wilt u ook persoonlijke verhalen lezen van Annelies? Lees dan de blogs van haar op de site: onderwijsbloggers.Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.

Leerkrachten kunnen zich ook individueel inschrijven. Dit kan door cursussen te volgen. Klik hier voor het gehele cursus aanbod.